Forum Forum miłośników motocykli KTM Strona Główna Forum miłośników motocykli KTM
KTM Ready to Race
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Ktm sxf 450 07 Problem z odpaleniem
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum miłośników motocykli KTM Strona Główna -> SX
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
czorny12




Dołączył: 03 Lip 2014
Posty: 7
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Radomysl wlk

PostWysłany: Nie 0:49, 03 Sty 2016    Temat postu: Ktm sxf 450 07 Problem z odpaleniem

Witam Smile
Mam problem z odpaleniem ktm'a ostatni raz odpalalem go na Wakacjach , wtedy normalnie kręcił ( z kablami bo kupiłem za słaby aku) i palił od strzała.
Wczoraj chciałem odpalić lecz przekreci i zwolni i tak cały czas jak by miał za mało prądu.Czym to może być spowodowane ? Wcześniej normalnie kręcił, i czy luzy zaworowe przy takiej temperaturze nie dały się we znaki ?
Moto wcześniej normalnie kręciło (aku jest dobry i kable tez )
Z góry dzięki za odp Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
szaman108




Dołączył: 13 Paź 2013
Posty: 931
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warmia

PostWysłany: Nie 0:53, 03 Sty 2016    Temat postu:

To przez pół roku nie odpalałeś moto?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
czorny12




Dołączył: 03 Lip 2014
Posty: 7
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Radomysl wlk

PostWysłany: Nie 1:01, 03 Sty 2016    Temat postu:

No nie odpalalem, bo jeździłem na Enduro i nie było czasu Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
szaman108




Dołączył: 13 Paź 2013
Posty: 931
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warmia

PostWysłany: Nie 1:23, 03 Sty 2016    Temat postu:

A sprawdzałeś aku,A ten prąd to skąd bierzesz z jakiegoś akumulatora samochodowego przy użyciu kabli rozruchowych?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
czorny12




Dołączył: 03 Lip 2014
Posty: 7
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Radomysl wlk

PostWysłany: Nie 1:30, 03 Sty 2016    Temat postu:

Powiem Ci tak mailem aku ale na wykończeniu kupiłem nowe ,ale za słabe i prąd biorę z aku przez kable, prąd napewno jest dobry, we wakacje palił od strzała przez kable.Moze to ze temperatura w garażu na poziomie -1 ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
szaman108




Dołączył: 13 Paź 2013
Posty: 931
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warmia

PostWysłany: Nie 2:56, 03 Sty 2016    Temat postu:

To że w garażu -1 to nie powód aby nie kręcił,prąd zapodajesz bezpośrednio na rozrusznik?Może autodeko się zacina.Może wykręć świecę i zobacz czy zakręci,po takim postoju może być kilka rzeczy do sprawdzenia na pewno warto by sprawdzić rozrusznik,rozebrać przeczyścić.Nic nie niszczy sprzętu bardziej jak długotrwałe postoje Confused

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KristofSX




Dołączył: 21 Lip 2008
Posty: 4619
Przeczytał: 123 tematy

Pomógł: 101 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: DJE

PostWysłany: Nie 13:45, 03 Sty 2016    Temat postu:

w tych moto prąd musi być dobry, mi po ostatnich mrozach niby kręćił dobrze ale nie chciał odpalić, podładowałem aku porządnie i pali, spróbuj też palenie bez ssania , po zmianie temperatury może ze ssaniem nie palić

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Nie 17:51, 03 Sty 2016    Temat postu:

Tak wiem prąd musi być dobry,kupiłem aku nowe ale zbyt słabe niby kręcił dobrze ale nie łapał a jak dałem mu na kable to odrazu.Dzis podpiolem masę bezpośrednio i nadal to samo.Mialem parę katow nowszych i starszych ale nigdy takiego przypadku nie miałem.Swiecy nie wkręcilem bo nie chciało mi się juz grzebać.Ogrzalem go trochę i tak jak by lepiej kręcił,ale nadal nie wiem czy przez kompresję nie daje rady szybko kręcić czy sam rozrusznik zawinił.
PS jaki aku polecacie ?
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
szaman108




Dołączył: 13 Paź 2013
Posty: 931
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warmia

PostWysłany: Nie 19:20, 03 Sty 2016    Temat postu:

No właśnie to musisz sprawdzić czy to aku czy coś z rozrusznikiem.Użyj aku z samochodu gdzie masz znaczny zapas mocy rozruchowej i zobaczysz co się stanie.Ogrzewając garaż ogrzałeś także moto a dokładnie olej w silniku,który stawia już mniejszy opór podczas rozruchu no i aku zachowuje się w wyższej temperaturze inaczej.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
juchas122




Dołączył: 13 Maj 2015
Posty: 60
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Podhale

PostWysłany: Nie 20:53, 03 Sty 2016    Temat postu:

masz racje niska temperatura zle wpływa na takie małe aku, podłacz do ładowarki gdzies w ciepłym miejscu na pare godzin i zobaczysz od strzała złapie,
jesli nie to spusc benzyne i wymien na nowa długo stała i juz nic nie warta jest, ,jak nie pujdzie to podepnij aku od samochodu i prubuj , ja wczoraj podpiołem ciepłe aku i moto pali jak w lecie, .


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
juchas122




Dołączył: 13 Maj 2015
Posty: 60
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Podhale

PostWysłany: Nie 20:55, 03 Sty 2016    Temat postu:

jezeli by cos było z rozrusznikiem to na aku od auta tez słabo bedzie krecił,

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
czorny12




Dołączył: 03 Lip 2014
Posty: 7
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Radomysl wlk

PostWysłany: Pią 22:50, 08 Sty 2016    Temat postu:

Silnik rozgrzalem i nadal to samo niby czasem szybciej zakręci i tak jakby psyknol w filter ale nadal słabo kręci (aku samochodowe) próbowałem bezpośrednio i to samo iskra jest,myślę że to coś będzie z deko lub zawory Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KristofSX




Dołączył: 21 Lip 2008
Posty: 4619
Przeczytał: 123 tematy

Pomógł: 101 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: DJE

PostWysłany: Sob 0:59, 09 Sty 2016    Temat postu:

ostatnio kumpla 450 żeśmy ciągneli przez 1km żeby zagadał , a też nie odpalał z pół roku, teraz pali na dotyk,
daj samostarta do gaźnika zobacz czy załapie chociaż na chwilę,


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
helmex




Dołączył: 26 Wrz 2015
Posty: 154
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 1:12, 28 Sty 2016    Temat postu:

do wymiany swieca i spuszecznie starego paliwa z gaznika. i pali na strzał. lub tak jak kristof mówi za samochód i ciagnać i załapie napewno.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
henio12323
Moderator



Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 8065
Przeczytał: 145 tematów

Pomógł: 151 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Włodawa / LBN

PostWysłany: Czw 16:06, 28 Sty 2016    Temat postu:

w gaźniku pewnie sporo syfu sie osadziło i ciezko bedzie uruchomić.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum miłośników motocykli KTM Strona Główna -> SX Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin