Forum Forum miłośników motocykli KTM Strona Główna Forum miłośników motocykli KTM
KTM Ready to Race
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Ktm sxf 350 Rozładowuje Akumulator

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum miłośników motocykli KTM Strona Główna -> SX
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kamis1234




Dołączył: 16 Lis 2017
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 20:12, 16 Lis 2017    Temat postu: Ktm sxf 350 Rozładowuje Akumulator

Witam


Posiadam moto KTM SXF 350 2012 r. Niestety po ostatnim myciu motoru mam problem ponieważ motor rozładowuje akumulator. Jak podłącze aku to motor sam automatycznie załącza przekaźnik po prawej stronie i załącza sie pompa paliwa i tak załączy sie pompa ok 3 razy a jak odłącze aku to słychać jak rozłącza sie przekaźnik. Na wyłączonym Kacie sprawdziłem pobór prądu i na mierniku pokazało ze pobiera 0,19A. Prosze o pomoc. Z góry dziękuje.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
henio12323
Moderator



Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 8221
Przeczytał: 123 tematy

Pomógł: 158 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Włodawa / LBN

PostWysłany: Czw 22:13, 16 Lis 2017    Temat postu:

Sprawdz polaczenia przewodow czy przekaznik dopiety itp mozliwe ze padl. Pare razy widzialem uszkodzone

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kamis1234




Dołączył: 16 Lis 2017
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 22:30, 16 Lis 2017    Temat postu:

Dzisiaj sprawdzałęm wszystko . Jutro bede znowu meczył moto przejrze kazdy stycznik odepne moduł i zobacze czy pobór prądu sie zmniejszy.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
henio12323
Moderator



Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 8221
Przeczytał: 123 tematy

Pomógł: 158 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Włodawa / LBN

PostWysłany: Pią 9:01, 17 Lis 2017    Temat postu:

Zobacz czy przekaznik sie nie nagrzewa zbytnio

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kamis1234




Dołączył: 16 Lis 2017
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 14:47, 17 Lis 2017    Temat postu:

Ok zaraz ide działać przyjadę się trochę i zobaczę czy coś sie.zmieni.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kamis1234




Dołączył: 16 Lis 2017
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 18:23, 17 Lis 2017    Temat postu:

Po analizie okazuje się że cały czas jest prąd na kostce do zwalczania przekaźnika od pompy. Tylko czy ktoś wie skąd idzie prąd do zalaczania przekaźnika od pompy?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
henio12323
Moderator



Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 8221
Przeczytał: 123 tematy

Pomógł: 158 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Włodawa / LBN

PostWysłany: Pią 18:58, 17 Lis 2017    Temat postu:

z modułu zapewne Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ciernik




Dołączył: 21 Gru 2014
Posty: 145
Przeczytał: 29 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: mazowieckie

PostWysłany: Nie 22:08, 19 Lis 2017    Temat postu:

Ja tak miałem ostatnio że sama mi się pompa włączała na zgaszonym silniku.
Winny był przekaźnik po prawej stronie. Wymiana na nowy załatwiła sprawę.
Znalazłem go na słuch, potem zweryfikowałem przez pukanie w niego (trochę przestawał i znowu to samo za dzień lub dwa)
Widocznie sklejały się styki i nie rozłączał.

Ja mam exc to u mnie są dwa te przekaźniki obok siebie. Są takie same. Po zamianie pompa już nie załączała się. Ten drugi nawet nie wiem od czego jest ale nie robił problemów - kupiłem już teraz drugi w ktm za 40 zł i spokój.
Może Ci to w czymś pomoże i/lub naprowadzi.

A jeszcze kiedyś miałem taką dziwną rzecz w husabergu, której do dzisiaj nie rozumiem, że podczas ładowania akumulatora włączała się sama pompa paliwa. I to nie od razu, tylko jakby powyżej pewnego napięcia osiągniętego podczas ładowania. Musiałem ładować na odłączonym aku od instalacji moto.
Może to też jakiś trop . Powodzenia w poszukiwaniach.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez ciernik dnia Nie 22:12, 19 Lis 2017, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum miłośników motocykli KTM Strona Główna -> SX Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin